За минулий тиждень бізнес отримав більше міліарда гривень доступних кредитів

За минулий тиждень 327 підприємців отримали кредити за урядовою програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на загальну суму 1,047 млн. грн. З початку дії програми (лютий 2020 року) банки видали бізнесу 52,18 тисячі кредитів на майже 162 млрд. грн.

Найбільше підприємці взяли:
антикризових кредитів – 61,5 млрд. грн.,
на рефінансування попередньо отриманих кредитів – 28,6 млрд. грн.
На антивоєнні цілі було видано 34 млрд. грн., на інвестиційні цілі — 10,9 млрд. грн.
Аграрії отримали 25,7 млрд. грн. кредитних коштів на підтримку своєї діяльності, торговельні компанії взяли 1,2 млрд. грн. кредитів для поповнення обігових коштів.

Найчастіше кредитуються за програмою підприємства, що працюють в сферах:
сільського господарства (53%);
торгівлі та виробництва (24%);
промислової переробки (14%).

Серед регіонів лідерами за сумами укладених договорів є Львівська (8%), Харківська (6%), Дніпропетровська (7%), Одеська (7%), Київська (6%), Вінницька (6%) області та м. Київ (10%).

На сьогодні участь у програмі беруть 44 банки, найбільшу кількість кредитів видали «Приватбанк» (21,7 тис.), «Ощадбанк» (7,7 тис.) та «Райффайзен Банк Аваль» (5 тис.).

Нагадаємо, що урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%» дозволяє залучити до 60 млн. грн. під 0% на період дії воєнного часу +1 місяць.
Для роздрібних торгових мереж доступні кредитні кошти в розмірі до 1 млрд. грн. під 5% річних, що дає їм змогу вчасно розрахуватися з постачальниками та поповнити фінансовий баланс.

Також нещодавно Уряд розширив програму доступних кредитів
на підприємства, зруйновані внаслідок бойових дій. Підприємці зможуть отримати кредит на відновлення виробничих потужностей під 9% терміном до 5 років на суму до 60 млн грн.

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий